صنایع چوب و مبلمان صنعت چاپ الکترونیک ماشین ابزار متالورژی مکانیک خودرو الکتروتکنیک(برق) تاسیسات مکانیکی مکاترونیک

معرفی رشته ها

6 آبان ، زادروز بیل گیتس

۶۲ سال پیش در چنین روزی یعنی ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵، ویلیام هنری گیتس سوم معروف به بیل گیتس در سیاتل واشنگتن به دنیا آمد. امروزه می‌توان بیل گیتس را کارآفرین، سرمایه‌گذار، برنامه‌نویس، فعال حقوق بشر و مولف نامید. او به همراه پائول آلن، غول نرم‌افزاری جهان یعنی مایکروسافت را تاسیس کرده است.

بیل گیتس زمانی که دانشجوی دانشگاه هاروارد بود، نسخه‌ای از زبان BASIC را برای دستگاه Altair 8800 توسعه داد. موفقیت این زبان باعث شد که او و آلن به فکر تاسیس یک شرکت بیافتند و مایکروسافت را در سال ۱۹۷۵ تاسیس کنند. طولی نکشید که شرکت تاسیس شده توسط آنها، به یکی از بازیگران اصلی دنیای نرم‌افزار تبدیل شد. مایکروسافت در طول سال‌های فعالیت در صنعت کامپیوتر، محصولات انقلابی متعددی را به این بازار عرضه کرده که سیستم‌عامل ویندوز یکی از مهم‌ترین آنها است.

گیتس در زمان حضورش در مایکروسافت، مسئولیت‌های مختلفی اعم از مدیر عامل، رئیس هیات مدیره و رئیس بخش معماری نرم‌افزار را بر عهده داشته است. او تا سال ۲۰۱۴ بزرگترین سهامدار شخصی این شرکت بود. بیل گیتس مسئولیت مدیریت عاملی خود را در سال ۲۰۰۰ به استیو بالمر واگذار کرد و پس از آن با حفظ سمت به عنوان رئیس هیات مدیره، سمت مدیر معماری نرم‌افزار را برای خود ایجاد کرد. در ژوئن سال ۲۰۰۶، او اعلام کرد که قصد دارد وقت اصلی خود را روی کار در بنیاد خیریه‌ی بیل و ملیندا گیتس بگذراند و کار در مایکروسافت را به عنوان شغل پاره‌وقت انتخاب خواهد کرد. در نهایت او پست ریاست هیات مدیره را نیز در سال ۲۰۱۴ واگذار کرد و از آن زمان به عنوان مشاور فناوری به مدیرعامل کنونی مایکروسافت یعنی ساتیا نادلا مشاوره می‌دهد.

بیل گیتس یکی از کارآفرینان انقلابی صنعت کامپیوترهای شخصی است. البته او همیشه به خاطر سیاست‌های کاری خاص و رقابت‌های بعضا ناعادلانه مورد نقد قرار گرفته است. این انتقادات در دادگاه‌های مختلف نرم‌افزاری نیز مطرح و پیگیری شده‌اند. او که در سال‌عای متعدد به عنوان ثروتمندترین فرد دنیا شناخته می‌شد، در سال‌های آخر فعالیت خود، بخش زیادی از سرمایه‌ی خود را به کارهای خیریه اختصاص داد. بنیاد بیل و ملیندا گیتس، خیریه‌ای است که او برای کمک به افراد مختلف تاسیس کرده است.

جوایز و افتخارات

بیل گیتس از سال ۱۹۸۷ تا کنون عموما به‌عنوان ثروتمندترین فرد دنیا شناخته شده است. او در سال‌های متعدد در صدر یا مقام‌های دوم و سوم میلیاردرهای جهان قرار دارد. مجله‌ی تایم او را یکی از ۱۰۰ فرد تأثیرگذار قرن بیستم نامیده و در سال‌های متعدد او را به‌عنوان چهره‌ی سال معرفی کرده است.

بیل گیتس تحصیلات دانشگاهی خود را هیچ‌گاه به پایان نرساند؛ اما تعداد زیادی دکترای افتخاری از دانشگاه‌های معتبر جهان دریافت کرده است. دانشگاه‌های بروکلین، استکهلم، واسدا، کارولینسکا، کمبریج و هاروارد برخی از دانشگاه‌هایی هستند که در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ به بیل گیتس دکترای افتخاری داده‌اند. او در مراسمی که در سال ۲۰۰۷ در دانشگاه هاروارد برگزار شد، مدرک دکترای افتخاری را از دانشگاهی که زمانی رها کرده بود دریافت کرد. او در این مراسم به شوخی گفت: «پدرم گفته بود که برای اتمام تحصیلات و گرفتن مدرک، به هاروارد بازگردم. پدر، من امروز برگشتم و مدرکم را دریافت کردم.»

بیل گیتس در سال ۲۰۰۵ نشان افتخاری KBE یا Knight Commander of the Order of the British Empire را از دست ملکه‌ی انگلستان دریافت کرد. بسیاری از جوایز دیگری که گیتس دریافت کرده است، به خاطر فعالیت‌های بشردوستانه بوده و این جایزه‌ها را با همسرش ملیندا تقسیم کرده است. در سال ۲۰۱۶، رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما «نشان افتخار آزادی از طرف ریاست جمهوری» را به بیل و ملیندا گیتس اهدا کرد. فرانسیس اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز بالاترین نشان افتخار این کشور را در سال ۲۰۱۷ به این زوج اهدا کرد.

بازگشت به صفحه قبل...